категорії: блоґ-запис

Про .Орандж.

теґи: "oрАндж", Тернопіль

 

Офіційна історія гурту, тобто гурту в тому складі, яким ми звикли бачити його на сцені, розпочинається з 2009 року. А було все так: за пару днів до Чергнігівсього рок-фесту тодішній гітарист групи Серьога повідомив, що не зможе виступати. Власне, хлопці не розгубились –і швидко знайшли заміну. Спочатку Омель просто приходив на репетиції, щоб підіграти, але музиканти  зігрались і залишили його на постійній основі. Це дало нове віяння гурту – таке собі звучання в стилі Radiohead.

В цьому ж році до групи приєднався культовий тернопільський персонаж – Олег Диган. І як все буває в цьому житті – потрапив він зовсім випадково. Тернопільські друзі з гурту Nameless навіть пісню про Дигана написала, що вже свідчить про неабияку його популярність. І хоч він інколи не попадає в музику, граючи на тамбурині, це все-таки додає якогось особливого шарму .Оранджу.

Найпершими учасниками гурту є вокаліст(він же по сумісництву і гітарист) Андж та бас-гітарист Мирон. Хлопці знайомі ще з гаражної юності, разом грали у гурті «Флюгер», а потім і в «Paparazzi»(який згодом трансформувався в .Орандж.), що не могло не вплинути на них самих. Адже стільки часу граючи разом вони уже на льоту розуміють думки один одного, що не може не відображатись не тільки на музики, а й саме на її створенні. 

Лідером гурту виступає Андж, він же і пише тексти пісень та музику. Але простір для фантазії залишається усім – кожен може внести свою музичну лепту. Тексти у Анжа виходять специфічні, якщо точніше ,то тексти-ребуси, де чи не на кожне слово потрібно робити зноски(такі от вони у нього зашифровані і таємничі).

Чи не один з найпопулярніших барабанщиків Тернополя – Джонні. Наразі він офіційно грає в трьох гуртах: Планіметрія, .Орандж. та Red Cardinals. Хоча бували часи(скажімо, фестиваль «Спека -2008), коли на сцені змінювались групи, а Джонні і далі залишався сидіти за барабанною установкою. Своїм хрещеним батьком хлопець вважає Анжа, бо саме він свого часу назвав його Jonny Greenwood( аж надто вони було схожі зовні), так з того часу і повелося.

Оригінальні басові партії .Орандж. чудово зливаються з ударними в виразний потік звуків. Це чи не найкраще підкреслює характер і настрій як пісень, так і групи в цілому. А про ефекти говорити взагалі не варто – варто послухати(чого лише варті космічні звуки, які створює Омель). Цікаво, що жоден з учасників не має музичної освіти, проте це не заважає їм робити гарну музику. Теперішній стиль .Орандж. можна охарактеризувати як indie, pop-rock та peisage-rock.

У вересені 2009 року – гурт .Орандж. потрапив у фінал фестивалю «Червона Рута», але перед тим гурт грав в Хмельницькому і Андж «посадив» собі горло, тому виступ не надто вдався.

Літо 2009 року –  команда бере участь у фолк-рок фестивалі «Млиноманія».

У 2010 році .Орандж. перемагають в обласному відбірковому конкурсі фестивалю «Червона рута-2011» у місті Тернопіль.

Жовтень 2010 року – виступають на фестивалі «Збаразька drive облога 2010».

В цьому ж році .Орандж. бере участь у DjuiceMusicDrive.

До цього списку можна ще сміло додати концерти у Києві, в Львові, Чернівцях та інших містах.

Крім того, команда часто долучається до різноманітних благодійних акцій та з радістю відгукується на цікаві пропозиції.

У вересні 2010 року був відзнятий кліп на пісню «Пора вітатись», наразі планується зйомка нового кліпу.

Зараз у музичному доробку групи назбиралось досить пісень, так що хлопці уже потрохи починають задумуватись над записом альбому.

Теперішній склад гурту:

– Андж – вокал, гітара

– Омель – гітара

– Мирон(Meronez) – бас

– Джонні (Jonny) – ударні

-Олег Диган – тамбурин